16 de juny 2012

PASTÍS DE MICACO

Aprofitant les muntanyes de nespres acabades de collir del nesprer de la Carme, vaig aprofitar per fer aquest pastís de micacos (nespres).... estava mmmmmmmmmmmmm!!!
Amb les muntanyes de micacos, vam aprofitar també per fer melmelada de micaco i vam plantar les llavors a veure si ens creix un nesprer a casa ;)



PASTÍS DE MICACO
· Pasta de full
· Crema pastissera
· Melmelada de micaco
· Micacos frescs
· Almíbar

Extenem la pasta de full i la col·loquem en el motlle, a continuació hi afegim melmelada de micaco (una bona capa), ho cobrim amb la crema pastissera (si us fa mandra fer-la, podeu posar-hi natilles, no és el mateix però no queda pas malament!) i per últim pelem els micacos i els treiem el pinyol i els anem posant a sobre.
Un cop tenim el pastís ja fet al forn fins que la pasta de full estigui ben feta, jo crec que va estar uns 30m a 180º.
Deixem refredar el pastís i pintem els micacos amb l'almíbar.
Ben frequet, està per llepar-se els dits!!!

RECEPTA DE CREMA PASTISSERA
·750g de llet
· 3 ous grans
· 150g de sucre
· 60g de farina
· un rajolí de licor
Jo ho faig amb la thermomix, es posen tots els ingredients i es programen 6m 90º i vel 1 1/2.
Sense thermomix jo batria tots els ingredients i els posaria al foc sense para de remenar, un cop hagués agafat la textura desitjada ho retiraria (penseu que quan es refreda queda més consistent!). Un cop s'ha refredat ja podem fer servir la crema!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada