11 de novembre 2012

GALETES DE NADAL AMB GLASSA

Aquest any em sembla que decorarem l'arbre amb galetes, i clar ja hem començat a decorar-les... aquestes decorades amb glassa... 
què us semblen???


 




RECEPTA GALETES DE MANTEGA
· 250g de mantega (a temperatura ambient)
· 250g de sucre glas
· 1 ou gran
· 650g de farina
· aroma o el licor del gust que vulguis o llet

Batem la mantega fins que ens queda com una crema i anem afegint el sucre glas, quan el sucre està ben incorporat amb la mantega afegim l'ou i si volem afegim l'aroma. Després anem afegint la farina, si és tamisada millor ja que ens queda la massa més fina. Quan veiem que ens queda una massa que se'ns trenca hi afegim un rajolí del licor que vulguem (poma, préssec...) i així les galetes tindran un gust afruitat. Enlloc de licor jo hi he tirat un rajolinet de llet barrejat amb una mica d'aroma de vainilla.
Quan tenim la massa que no se'ns enganxa a les mans, l'aplanem i la guardem a la nevera unes tres hores perquè repossi i per què a l'hora de tallar les formes no se'ns deformi.

Quan tinguem la massa ja ben preparada, preescalfem el forn, i fem les formes que vulguem i al forn... a 180º amb l'opció de fornejar només a baix i uns 10-18m depén de la mida de la galeta, de fet quan veiem que els costats de les galetes es comencen a daurar, ja les tenim fetes!!! A refredar i a decorar o simplement a menjar...nyam nyam!!!

3 comentaris:

  1. També es poden fer aquestes galetes per a diabètics? Són xulíssimes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres la veritat és que és una mica complicat no fer-les amb sucre... però vaig a investigar com es podríen fer si més no semblants per a diabètics i et dic alguna cosa...

      Elimina
  2. Hola d de Dolç. Aquestes galetes tenen molt bona pinta. Tot i que encara no hagi arribat Nadal... I a més a més, no hi ha cap falta d'ortografia, i no tenim res dolent a dir-te. Així que, ànim i a publicar força!

    ResponElimina